Kahve Köşesi Fikirleri
3dk. okuma
10.08.2024

Kahve Köşesi Fikirleri

Öğleden sonra ya da akşam vakti dışarı çıkıp sıcak bir kahve eşliğinde sevdiklerinizle sohbet etmek oldukça keyifli bir etkinliktir. Ancak evde mükemmel kahveler hazırlayabileceğiniz bir kahve köşesi yapmak daha da keyifli olabilir. Sadece oturma odanıza ya da mutfağınıza güzel bir görünüm kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda kahvenizin tadını daha da fazla çıkarmanıza olanak tanır. Çünkü kahve köşeleri rustik, nostaljik, modern ya da endüstriyel stillerde tasarlanabilir ve evinize hoş bir ambiyans kazandırabilir. Gelin evinizde güzel bir kahve köşesi elde etmeniz için son derece uygulanabilir fikirlere birlikte göz atalım.

Evde Kahve Köşesi Ne Demek?

Evde kahve köşesi uyanır uyanmaz ya da canınız her istediğinde dışarı çıkmadan/sipariş vermeden en lezzetli kahveleri hazırlayabileceğiniz bir köşe demektir. Profesyonel baristalar gibi kahveler pişirebileceğiniz bu köşe, herkes için farklı anlamlar taşıyabilir, ancak ortak nokta evin dört bir yanını saran kahve kokusu içinde lezzetli kahveler yudumlamaktır. Kahve köşesi, mutfak, salon, oturma odası, çalışma odası, kapalı teras ya da balkon gibi yerlerde rahatlıkla oluşturulabilir. İyi bir kahve köşesi için gerekli olan malzemeler genellikle ihtiyacınıza göre kahve makinesi, kahve öğütücü, şeker, kahve aromaları, kupalar, karıştırıcılar ve tepsi gibi diğer servis ürünleridir.

Kahve Köşesi Fikirleri Nelerdir?

En iyi kahve için evden çıkmanıza gerek yok, mutfakta kendi kahve köşenizi oluşturarak en lezzetli latte, cappuccino veya diğer kahve kreasyonlarını anında hazırlayabilirsiniz. Bu nedenle her şey doğru ekipmanla başlar, ancak o zaman beğeninize göre evde kahve köşesi oluşturabilirsiniz. Gerçek kahve fanatikleri muhtemelen pek çok fayda sunan güzel, şık ve fonksiyonel bir kahve makinesini tercih eder. Bu tür makineler sütlü veya sütsüz onlarca kahve tarifini dakikalar içinde hazırlamanıza yardımcı olur. Ayrıca günümüzde kahve makineleri retro, modern veya klasik gibi birçok tarzda satın alınabilir.

Basit kahve tariflerini seviyorsanız, lüks bir kahve makinesine ihtiyacınız yoktur ve süt köpürtücülü pratik bir kahve makinesi yeterli olabilir. Tezgâh üstü kahve köşesi fikirleri için en önemli eşya tabii ki kahve makinesidir. Ancak aksesuarlar ve yardımcı malzemeler de bir o kadar önemlidir.

Kahve Köşesi Aksesuarları Nelerden Oluşur?

Kahve makinesi elbette en önemli parçadır, çünkü kahve köşesinin merkezidir. Ancak mutfağınızdaki görüntüyü daha da güzelleştirmek için mükemmel kahve barına uygun aksesuarlar seçebilirsiniz. Örneğin bu tür aksesuarların hepsi aynı bardak olmak zorunda değildir, fakat belirlediğiniz temaya ya da stile uygun olmalıdır. Aynısı şekerlik, sütlük ve kahve çekirdekleri, kahve şurupları gibi malzemelerinizi yerleştirebileceğiniz stantlar için de geçerlidir. Örneğin rustik kahve köşesi fikirlerinden ilham alıyorsanız, ahşap eşyalara ağırlık verebilir, duvara ahşap çerçeveli mottolar içeren tablolar yerleştirebilirsiniz.

Evde kendi kahve köşenizi yapmak çok eğlencelidir, çünkü varyasyonlar nerdeyse sonsuzdur. Örneğin endüstriyel stilde de dekore edebilirsiniz. Bunun için metal ağırlıklı malzemeler edinmeniz gerekir. Inox ya da çelik bir kahve makinesi, mat kupalar, gümüş kaşık ve karıştırıcılar kullanabilirsiniz. Bu sayede kahve köşenizi tamamen istediğiniz gibi dekore edebilir ve kahvenizi istediğiniz atmosfere sahip iç mekanlarda içebilirsiniz.

Evde Kahve Köşesi Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Kahve köşesini güzelce dekore ederek tamamen sıcak bir hale getirebilirsiniz. Köşenizde güzel kahve fincanları da eksik olmamalıdır. Kupa ve fincanları kahve makinesinin yanına konumlandırabilir veya asabilirsiniz. Kahve çekirdeklerinin de iyi bir yere ihtiyacı vardır, örneğin aromatik kahvelerinizi şık kavanozlara koyabilirsiniz. Beyaz ve esmer şeker için ayrı bir dekoratif kâse, süt için retro bir sütlük edinebilirsiniz. Tüm bunları da bir tepsiye koyduğunuzda kahve köşesini şık bir tabloya çevirebilirsiniz.

Son zamanlarda kahve köşeleri için İskandinav stili de oldukça popüler. İskandinav iç mekânı, mekânsal kontrast sağlayan siyah renkle birlikte çok sayıda beyaz ve pastel tonlara sahiptir. Bu nedenle, sade bir kahve makinesi bu İskandinav kahve köşesine mükemmel bir şekilde uyar. Pastel renkli bir bitkinin yanına siyah bir sürahi de hoş bir kontrast oluşturur. İskandinavlar açık hava insanlarıdır. Bu nedenle kahve köşeniz için ahşap, seramik veya keçe gibi doğal malzemeler kullanabilirsiniz. Örneğin, pastanızı kahve ile servis etmek için mermer bir kesme tahtası idealdir.

Tezgâh Üstü Kahve Köşesi Fikirleri

Tezgâhta kahve köşesi düzenleyebilirsiniz, fakat tezgâhınız oldukça kalabalık ise başka bir seçeneğiniz daha vardır: eski bir dolap. Dilerseniz boyayabilir ya da eskimiş hali ile retro bir kahve köşesine sahip olabilirsiniz. Üzerine tüm gerekli kahve malzemelerini yerleştirmeniz, dolabın üstüne güzel bir kahve posteri asmanız yeterlidir. Tezgâhta kahve köşesi için de çok fazla aksesuara ihtiyacınız yoktur. Halihazırda mutfakta olduğunuz için şık bir kahve makinesi yerleştirebilir, kupa askılığı ile en güzel kupalarınızı sergileyebilir ve kahvelerinizi ahşap bir stant ile ulaşılabilir hale getirebilirsiniz. Tezgâhta kahve köşesi hazırlamak işte bu kadar kolaydır.

 

 

Mutfak Kahve Köşesi Fikirleri

Bir kahve köşesi için en uygun yer elbette ki mutfaktır. Büyük bir tezgâhınız veya mutfak adanız varsa kahve köşesi oluşturmak sizin için daha kolaydır. Eğer yoksa küçük bir masa ya da el arabası ile güzel bir kahve köşesi de oluşturabilirsiniz. Çünkü mutfakta kahve köşesi için çok fazla alana ihtiyacınız yoktur. Ancak bir kahve makinesine ek olarak kahve fincanları, kupalar ve bir şekerlik için alana sahip olmanız yeterlidir. Bununla birlikte yakınlarda bir elektrik prizi olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın, aksi takdirde kahve köşesi fikriniz hüsranla sonuçlanabilir ya da uzatmalar nedeniyle istediğiniz dekoratif etkiyi yaratamayabilirsiniz.

Mutfağınızda ada varsa burası muhtemelen kahve köşeniz için en iyi yerdir. Örneğin bar tabureleri yerleştirebilir ve bu küçük alanı mükemmel bir kafeye dönüştürebilirsiniz. Burada tek başınıza ya da sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kahve köşesi dekorasyon fikirleri zevke ve ihtiyaçlara göre şekillenebildiği için oldukça fazla seçeneğiniz vardır. Bu nedenle retro stillerden de ilham alabilir ya da modern mutfağınızın ayrılmaz bir parçası haline getirebileceğiniz son derece lüks bir kahve köşesi de elde edebilirsiniz.

Kahve makinesi kullanmak yerine geleneksel yöntemlerle kahve pişirmek isterseniz moka pot ya da cezve kullanabilirsiniz. Bu tür durumlarda ise kahve keyfinizin yarıda kesilmemesi ve güvenle tüpünüzü kullanmak için Android ve iOS üzerinden iPApp uygulamasını indirerek hemen tüp sipariş edebilirsiniz. Pratik uygulamalar sayesinde tek tıkla bulunduğunuz adrese sipariş verebilir, mükemmel kahveler pişirmeye devam edebilirsiniz.

Ürün sepete başarıyla eklendi. Depozito ürün seçimini yapın.
Sepeti Kaldır