Karavan Kampı ile İlgili Tüm Merak Edilenler
5dk. okuma
10.08.2024

Karavan Kampı ile İlgili Tüm Merak Edilenler

İzole ve macera dolu bir tatil deneyiminin en keyifli yollarından biri karavan kampıdır. Yeni yerler keşfedebileceğiniz ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabileceğiniz karavan tatiliyle ilgili merak edilen pek çok nokta var. Gelin bunlara birlikte göz atalım.

Karavan Kampı Nedir?

Karavan kampı, tatil ve yolculuğun bir arada bulunduğu keyifli bir etkinliktir. Doğa ile baş başa kalabileceğiniz, sessiz, sakin, huzurlu bir tatil için karavanla yolculuğa çıkabilirsiniz. Karavanınızla konaklayabileceğiniz rotanıza uygun kamp alanlarını belirleyerek tüm ihtiyaçlarınızı kolayca karşılamanız mümkün.

Karavanın içerisinde günlük temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz imkanlara ulaşabilirsiniz. Yatak, oturma alanı, mutfak ve tuvalet gibi karavan içi bölümler sayesinde hem gündüz hem de gece konforlu bir deneyim yaşayabilirsiniz. Alışveriş yapmak ya da sizin gibi karavanla kampa çıkanlarla sosyalleşmek için de duraklama alanlarını değerlendirebilirsiniz.

Karavan ile Nerede Konaklanır?

Karavan tatili, bir anlamda özgürlüktür. Bu araçla tatile çıkarak vaktiniz elverdiğince gezebilir, yeni yerler keşfedebilirsiniz. Kamp karavanı ile seyahat ederken belli ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, elektrik ve su gibi temel gereksinimleri giderebileceğiniz alanlardan yararlanabilirsiniz. Türkiye’de neredeyse her ilde belli başlı kamp alanları mevcuttur. Rotanızı belirledikten sonra karavan kamp yerleri hakkında bir araştırma yapmaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde olası konaklama yerlerini önceden belirlemiş olursunuz.

Karavan Kampları Nerelerde Var?

Tatil planları yapanların aklına karavan kamp alanları nerelerdir sorusu gelebilir. Güvenilir alanlarda, keyifli bir konaklama deneyimi yaşamak için karavan kamp alanlarını tercih edebilirsiniz. Ülkenin her yerinde belli başlı kamp alanları ve karavan otelleri bulunur. Balıkesir, Bolu, Muğla, Çanakkale, Aydın ve Antalya gibi iller karavan kamp alanları bakımından birçok seçenek sunar.

Karavanla Kamp Ücretleri Ne Kadar?

Otel ve pansiyon gibi konaklama merkezlerinde olduğu gibi karavan kamp alanlarından yararlanmak için de belli bir ücret ödemeniz gerekir. Karavan fiyatları kadar kamp ücretleri de merak konusudur. Karavan kamp alanı fiyatları, bulunduğunuz ile ve alacağınız hizmete göre değişiklik gösterebilir. Güncel karavan kamp alanı fiyatları için işletmelerle iletişime geçmeniz tavsiye edilir.

Karavan Nerelere Park Edilebilir?

Yurt dışında karavanların park edilmesiyle ilgili bazı kanunlar ve bu kanunlara uyulmadığında kesilen cezalar mevcuttur. Türkiye’de karavanlara özel bir kanun henüz bulunmuyor olsa da mahalli yönetmeliklerde bazı düzenlemelerle karşılaşmak mümkündür. Rotanızı belirledikten sonra konaklamayı düşündüğünüz il ve ilçe belediyelerinden karavan parkı konusunda bilgi talebinde bulunabilirsiniz. Aracınızı belediyelerin belirlediği yerlerde güvenle park edebilirsiniz.

Karavan Tatili Nerede Yapılır?

Yaşadığınız yer neresi olursa olsun karavan kiralama deneyimini yaşamanız önerilir. Otel ya da pansiyonlarla sınırlı kalmadan, görmek istediğiniz yerlere karavanınızla gidebilir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Benzersiz bir manzaraya karşı park edeceğiniz aracınızın önünde, sandalyenizde otururken gün doğumunu seyredebilir ya da güneşi uğurlayabilirsiniz. Kiralık karavan ile yaz ya da kış aylarında hayal ettiğiniz her yerde tatil yapmanız mümkün.

Karavan Kampını İlk Kez Yapacaklara Tavsiyeler

Keyifli bir tatil deneyimi olan karavan kampına ilk kez çıkacakların bilmesi gereken bazı detaylar vardır. Öncelikle ne tür bir karavan kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Çekme, motokaravan ya da caretta karavan gibi araç türlerinden birini seçerek işe başlayabilirsiniz.

İkinci detay ise rotadır. Nereye gideceğinizi, nerelerde konaklayacağınızı, hangi bölgede kaç gün kalacağınızı önceden belirlemeniz gerekir. Su, elektrik ve tuvalet gibi ihtiyaçları giderebilmek için tercih edeceğiniz kamp alanlarını da alternatifleriyle birlikte bir kenara not edebilirsiniz.

Yola çıkmadan önce karavan malzemelerinin eksiksiz olduğunu kontrol etmeniz gerekir. Isıtıcı, içme suyu, ilk yardım malzemeleri, pişirme gereçleri, tüp gibi malzemeleri gözden geçirmeniz oldukça önemlidir. iPApp Google Play ve iPApp App Store üzerinden iPApp mobil uygulamasını telefonunuza indirip tüp siparişinizi kolayca oluşturabilirsiniz. 12 kglık ev tüpünün yanında alabileceğiniz 2 kglık piknik tüpü ihtiyacınızı hızlıca giderebilirsiniz.

 

Karavan Hangi Ehliyetle Kullanılır?

Avrupa Birliği uyumlu ehliyet uygulamasının hayata geçirilmesiyle birlikte karavan kullanmak için sahip olunması gereken ehliyet türü de literatüre girmiştir. Karavan ve römork kullanmak isteyenlerin BE sınıfı ehliyete sahip olmaları gerekir. Bu ehliyeti alarak şehir içi ya da şehirlerarası yollarda aracınızın arkasına bağlayacağınız römorku ya da karavanınızı rahatlıkla sürebilirsiniz.

Karavanda Nelere İhtiyaç Duyabilirsiniz?

Konum ve süreye bağlı olarak değişmekle birlikte karavan yolculuğunda ihtiyaç duyabileceğiniz bazı temel malzemeler vardır. Söz konusu karavan aksesuarları güvenli ve konforlu bir yolculuk yapmanıza yardımcı olur. Kiralık karavan fiyatlarına çoğu aksesuar dahil olsa da bireysel olarak edinmeniz gerekenler de bulunur.

Yangın söndürücü, bulaşık yıkama malzemeleri, çamaşır ipi, mandal, fener, kamp lambası, karavan ısıtıcı gibi malzemelere ihtiyaç duyabilirsiniz. Karavan su ısıtıcı çeşitlerini aracın elektrik girişlerini kullanarak çalıştırabilirsiniz. Güneş paneline sahipseniz bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz.

Karavanda Su ve Elektrik Var mıdır?

Modern karavanların neredeyse tümünde güneş panelleri ve su depoları bulunur. Kiraladığınız karavanda bu imkanlar bulunmuyorsa karavan kamplarında elektrik ve su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Karavan İçi Nasıl Isıtılır?

Karavanların iç sıcaklığı çoğunlukla dizel ısıtıcılarla dengede tutulabilir.

Karavan Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Karavan kiralamadan önce tatilinizi planlamanız önemlidir. Tatilde geçireceğiniz gün sayısı, rotanız, konaklama ihtiyaçlarınız karavan seçiminde size yol gösterir. Bütçe planlamasıyla da en doğru seçimi yapmaya bir adım daha yaklaşırsınız. Karavanın özelliklerini de incelemeyi unutmayın. Tüm güvenlik önlemlerinin eksiksiz olduğundan emin olmanız son derece önemlidir. Tüp ihtiyacınızı kolayca gidermek için iPApp uygulamasını hem Android hem de iOS üzerinden indirebilirsiniz. Ayrıca yakıt ihtiyacınız için de iOS ve Android üzerinden GO Yakıt uygulamasını indirerek GO yakıt istasyonlarını ve GO Yakıt avantajlarını incelemeyi unutmayın.

Ürün sepete başarıyla eklendi. Depozito ürün seçimini yapın.
Sepeti Kaldır