Magnolia Tatlısı Tarifi
3dk. okuma
10.08.2024

Magnolia Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Adını büyüleyici ve zarif manolya çiçeğinden alan magnolia tatlısı, son yıllarda oldukça popüler hale gelen lezzetli, hafif ve görsel olarak etkileyici bir sütlü tatlıdır. Kremalı muhallebi tabanı, bisküvi katmanları ve meyvelerle süslenen bu tatlı, özel günler ve misafirleriniz için harika bir seçenektir. Ayrıca her zaman yeni ve eşsiz tatlar keşfetmek isteyenler için de magnolia tatlısının farklı çeşitleri mevcuttur. Eğer siz de evde magnolia tarifini nasıl uygulayacağınızı araştırıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte gerçek magnolia tarifi ve magnolia yapılışı!

Magnolia Tarifi için Malzemeler

Magnolia’nın muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı sıvı krema

İçi için:

  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 20 adet çilek

Magnolia Süsleme için Malzemeler

  • Çikolata sosu
  • Muz dilimleri
  • Fındık, antep fıstığı ya da ceviz kırıntısı
  • Taze nane yaprağı

Magnolia Nasıl Yapılır?

Magnolia yapımı için ilk olarak derin bir tencerenin içerisine süt, un, şeker, yumurta sarısı ve nişasta koyun. Muhallebinin kıvamı pürüzsüz hale gelene kadar çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağa koyun ve muhallebiyi orta ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.

Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın, vanilyayı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dakika ılımaya bırakın. Ardından magnolia kremasını ekleyin ve karıştırın.

Muhallebi soğurken bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Çileklerin saplarını çıkarın ve ince dilimler halinde kesin.

Soğumuş muhallebiden birkaç kaşık alın ve bir kup ya da bardağın dibine yayın. Üzerine bisküvi ve çilekleri katmanlar oluşturacak şekilde ekleyin. Muhallebi, bisküvi ve çilekler bitene kadar bu şekilde kuplara paylaştırmaya devam edin. Ardından hazırladığınız çilekli magnolia tatlısını oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra da buzdolabında en az 3-4 saat soğutun. Magnolia tatlısını iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Magnolia Tarifinin Püf Noktası

Magnolia tatlısı tarifinin bazı püf noktaları bulunur:

  • Magnolia malzemelerini ocağa koymadan önce homojen bir kıvama gelene kadar çırpmanız çok önemlidir. Çünkü un ve nişasta yapısı gereği topaklanmaya müsaittir ve bu malzemelerin pudingin içinde topaklanmasını önlemek için güzelce çırpmanız gerekir. Ayrıca topaklanmayı önlemek için ocak üzerinde de pudingi karıştırmaya devam etmelisiniz. Eğer topaklanma oluşursa pudingi blenderdan geçirebilirsiniz.
  • Puding ılıdıktan sonra kremayı ekleyin ve iyice çırpın. Bu sayede kremanın kesilmesini önleyebilirsiniz.
  • Bisküvileri puding soğuduktan sonra ekleyin. Bu şekilde bisküvinin yumuşamasını engelleyebilirsiniz. Bebe bisküvisi yerine yulaflı bisküvi kullanarak da tarifinizi hazırlayabilirsiniz.
  • Magnolia tatlısının kıvamının bozulmaması ve sulanmaması için soğuduktan sonra en üstüne çilek ilave edebilirsiniz.
  • Magnolia tatlısını mutlaka buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Bu sayede bisküviler muhallebi ile birleşerek yumuşamaz ve görünümü daha lezzetli olur.

Magnolia Tarifinin Pişirme Önerisi

Pişirme esnasında muhallebiyi sürekli karıştırmaya özen gösterin. Bu sayede muhallebide topaklanma oluşmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca muhallebiyi orta ateşte pişirin. Çünkü muhallebiyi pişirirken ocağın ısısını çok yüksek ateşe ayarlarsanız dibinin tutmasına neden olabilirsiniz. Kaynadıktan sonra ise 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin.

Magnolia Tarifinin Servis Önerisi

Magnolia tatlısının daha lezzetli olması için üzerine çikolata sosu, muz dilimleri, fındık, antep fıstığı ya da ceviz kırıntısı ekleyebilirsiniz. Ayrıca tatlının sunumunu daha renkli ve çekici hale getirmek için taze nane yapraklarıyla da süsleyebilirsiniz. Magnolianın yanında türk kahvesi ya da çay ikram edebilirsiniz.

Magnolia Yapımında Faydalı Bilgiler:

Magnolia Hangi Bisküvi ile Güzel Olur?

Magnolia tatlısının yapımında genellikle bebe bisküvisi tercih edilir. Ancak kakaolu bisküvi ile de güzel olur. Kakaolu bisküvi tatlıya hem lezzet verir hem de güzel bir renk ve doku sağlar.

Magnolia Kaç Kalori?

1 kup magnolia yaklaşık olarak 450 kaloridir. Ancak magnolia tatlısının kalori miktarı hem porsiyon miktarına hem de içerisinde kullanılan farklı malzemelere göre değişiklik gösterir.

Magnolia Tatlısı Kime Ait?

Magnolia tatlısının kökeni tam olarak bilinmiyor ancak Amerikan mutfağına ait olduğu düşünülüyor. Farklı ülke ve bölgelerde farklı magnolia çeşitleri bulunabiliyor.

Magnolia Tatlısı Kremasız Olur mu?

Magnolia tatlısı çoğunlukla krema ile yapılan bir tatlıdır. Ancak tercihe bağlı olarak magnolia tatlısı kremasız da hazırlanabilir. Daha hafif bir tat elde etmek isterseniz magnolia tarifini kremasız deneyebilirsiniz.

Magnolia tatlısını ister kremalı ister kremasız hazırlayın, yumuşacık ve dolgun kıvamıyla çok lezzetlidir. Bu tatlı kendinizi şımartmak ya da sevdiklerinize hoş bir sürpriz yapmak istediğinizde mükemmel bir seçenek olur. Özellikle doğum günleri ve yıl dönümleri gibi mutlu anların tadını çıkarmak için oldukça idealdir.

Magnolia tatlısını ocağınızda keyifle ve güvenle pişirmek için iPApp Google Play ve iPApp App Store üzerinden iPApp mobil uygulamasını telefonunuza indirip İpragaz’ın mobile özel avantajlarından faydalanabilir ve tek tıkla tüpünüzü sipariş verebilirsiniz.

 

Ürün sepete başarıyla eklendi. Depozito ürün seçimini yapın.
Sepeti Kaldır