Pazar Kahvaltısı Fikirleri: Kolay Pankek Tarifi
3dk. okuma
30.12.2024

Pazar Kahvaltısı Fikirleri: Kolay Pankek Tarifi

Hafta içi kahvaltıları genellikle daha pratiktir. Sabah işe yetişme telaşı ve iş yoğunluğu pek çok kişiyi sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı yapmaktan alıkoyar; fakat pazar kahvaltısı hazırlamak ve bu kahvaltının keyfini çıkarmak için bolca vakit vardır. Pazar kahvaltıları, tıpkı Avrupa'daki brunch kültürüne benzer. Erken kalkma zorunluluğu olmadan çeşitli yiyecekler hazırlanır. Reçel, peynir, zeytin ve şarküteri çeşitlerine ek olarak hamur işleri de pazar kahvaltı sofrasının vazgeçilmezleri arasındadır; çünkü pazar kahvaltıları tüm sevdiklerinizi bir araya getirebileceğiniz, onlara lezzetli yiyecekler sunabileceğiniz samimi etkinliklerdir.

Pazar kahvaltısının öne çıkan lezzetlerinden biri de pankeklerdir. Pankek yapımı oldukça basittir ve kişi sayısına göre rahatlıkla hazırlanabilir. Şeker/tuz oranını da dilediğiniz gibi ayarlayabilir, sevdiklerinize farklı tatlar sunabilirsiniz. Hadi gelin en kolay pankek tarifine ve lezzet ipuçlarına birlikte bakalım.

İçindekiler (Okumak istediğiniz başlığa tıklayarak doğrudan o bölüme gidebilirsiniz):

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

Fakat pankek yapımına geçmeden önce gerekli malzemelere göz atmak ve hazırlık yapmak gerekir. Pankek yapmak için gerekli malzemeler tıpkı krep hamurunda olduğu gibi un, süt, yumurta ve bir tutam tuzdur. Ancak pankek tarifi malzemeleri arasında ek olarak şeker ve kabartma tozu vardır; çünkü pankek, aslında tavada pişirilen bir kektir ve biraz kabarması gerekir.

Pankek tarifi genellikle belirli miktarlarda 5 farklı malzemeden oluşur. Örneğin; 250 gram un, 500 ml süt, 2 yumurta ve 1 tutam tuz, 2 kişilik pankek malzemeleridir. Malzemeleri 2 katına çıkararak 4 kişilik ya da yarısını kullanarak tek kişilik pankek tarifi yapabilirsiniz.

Malzemeleri hazırladıktan sonra hamuru karıştırmak için çırpma teli ya da çubuk blender gerekmektedir. Hamur karışımını hazırladıktan sonra ise bir kepçeden yardım alarak tavada pişirmeye başlayabilirsiniz.

Pankek Nasıl Yapılır?

Unu bir kâseye koyun, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp sütün bir kısmını ve yumurtaları ekleyin. Hepsini tel ya da blender ile pürüzsüz olana kadar çırpın. Karışım homojen olduğunda sütün geri kalanını dökün ve hamur yoğurt kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.

Yapışmaz bir tavanın ısınmasına izin verin. İçinde bir parça tereyağı eritin. Tavanın ortasına biraz pankek hamuru dökün. Pankekin üstü kuruyana ve altı açık kahverengi olana kadar orta ateşte pişirin. Spatula ile pankeki çevirin ve diğer tarafını da pişirin.

Pankek Yapımı Püf Noktaları

Her yemek tarifinde olduğu gibi, daha pratik ve kolay pankek hazırlamak için bazı püf noktaları vardır. İdeal kıvamda ve lezzetli pankek için şu ipuçlarından yararlanabilirsiniz:

  • Sütü azar azar una ekleyin ve homojen bir şekilde karışmasını sağlayın.
  • Vaktiniz varsa hamuru karıştırdıktan sonra 15-30 dakika dinlendirin.
  • Ters çevirmeden önce üst kısmın sertleşmesini veya baloncuklar oluşmasını bekleyin.
  • Pişirme esnasında tavaya biraz tereyağı veya sıvı yağ ekleyin.

Pankek Hamuru Nasıl Hazırlanır?

Pankek hamuru yoğurma gerektirmediği için en zahmetsiz hamurlardan biridir. Pazar kahvaltısı için hazırlayacağınız pankek tarifi için ihtiyacınız olan tek şey hamur malzemeleri ve yapışmaz özellikte bir tavadır. Yumurta ve şekeri çırpıp ardından diğer malzemeleri ekleyerek hazırlık süresini kısaltabilirsiniz.

Normal Tavada Pankek Olur Mu?

Pan (tava) ve cake (kek) kelimelerinden oluşan bu lezzet için normal tava kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta, yanmaz bir tava seçmek ya da tavanın yapışmaz olduğundan emin olmaktır.

Pankek Tarifinin Pişirme Önerisi

Çok yüksek ısı değil, orta ateşte pişirmeniz önerilir. Kolay kahvaltılık pankek tarifini daha pratik hale getirmek isterseniz pankek tavalarını da tercih edebilirsiniz; çünkü bu tavalar yuvarlak pişirme alanları bulunan özel bir şekle sahiptir.

Pankek Tarifinin Servis Önerisi

Klasik bir pankek için tereyağı ve bal önerilir. Çilek gibi meyveler veya fındık kreması da tüketime uygundur. Ancak düşük kalorili ve sağlıklı bir pankek servisi söz konusu olduğunda meyve ve kuruyemişleri tercih etmelisiniz.

Pankek Kaç Kalori?

Standart tarif ile hazırlanmış 100 gram pişmiş pankek yaklaşık olarak 227 kaloridir. Tereyağı, şurup veya reçel eklendiğinde bu değerin ayrıca hesaplanması gerekir.

Evde pratik pankek hazırlığı için ocağınızın yanması yeterlidir. Eğer ocağınız yanmıyorsa endişelenmeyin; iPApp ile nerede olursanız olun hemen yeni tüp siparişi verebilirsiniz. Google Play ve App Store üzerinden uygulamayı indirebilirsiniz.

Ürün sepete başarıyla eklendi.

Depozito ürün seçimini yapın.
Sepeti Kaldır
Uyarı